+36 70 940 3164

+36 96 545 085

info@foldelnijo.hu

0 Termék

- 0 Ft

Hírek

Egyre több hír lát napvilágot az elektromágneses terek emberi szervezetre gyakorolt hatásairól illetve testünk leföldeléséről mint egyik lehetséges módja a bennünket körülvevő környezeti hatások kivédésére, enyhítésére. Hogyan igazodjunk el az információk áradatában, melyek azok a források amelyek hiteles és objektív módon mutatják be ezeket a témákat itthon és a nagyvilágban - segítünk, irányt mutatunk a tények bemutatásával! 


Hallott róla? EU direktíva a munkahelyi elektromágneses terek elleni védelemről!

Milyen is az ideális munkahely? Megértő főnök, megbízható kollégák, jó fizetés? Mindenkinek megvan a saját maga elképzelése az ideális munkahelyről akár az előbb felsorolt szempontok alapján, akár saját szempontrendszer szerint. De milyen a jó munkahely környezeti szempontból? Ezzel kapcsolatban is bizonyára mindenkinek van egy hosszú kívánságlistája, de nagy valószínűséggel kevesen gondolnak olyan ártalmakra mint például az elektromágnesese terek által keltettek!? Pedig rengeteg elektromos eszközt használunk a mindennapi munkánk során, amelyek természetesen szükségesek és fontosak is az elvégzendő tevékenységekhez. Azonban ezeknek a "láthatatlan" hatásairól kevésbé vagyunk tájékozottak. Pedig a jól teljesítő munkatárs fontos mint a munkaadónak, mint a munkavállalónak is! Az EU Parlament és Tanács ebben a témában frissítette és újította meg azt a direktívát amely a munkahelyi elektromágneses terek elleni védelemről szól és amely 2016. július 1-től hatályos!

EU direktíva teljes, hivatalos szövege itt olvasható: 2013/35/EU IRÁNYELVE 


Rossz a kedve, stresszes? Kövesse Elvis "tanácsát" - járjon mezítláb!

A legendás Elvis Presley már 1964-ben elénekelte, hogy dobjuk le a cípőnket, járjunk mezítláb a 'Barefoot Ballad' című dallban. Nem valószínű, hogy tisztában volt azzal a ténnyel, hogy érintkezve az Anyafölddel, milliónyi negatív töltésű elektron jut a szervezetünkbe amelyeknek bizonyítottan jótékony hatásuk van. Függetlenül attól, hogy kint a szabadban mezítlábosan vagy a beltérben a Geo-Connect termékek révén földeljük le magunkat, tudományosan igazolást nyert, hogy pozitív hatással van idegrendszerünkre és a közérzetünkre.

A Kaliforniai Egyetem tudósa, Dr. Gaétan Chevalier egy kísérlet során 40 személy kedélyét vizsgálta azáltal, hogy a csoport egy része leföldelt testtel relaxált, míg a csapat többi tagja nem (erről nem tudtak, hogy az eredményre ne legyen befolyással a véleményük, az általuk tapasztaltak a valóságot tükrözzék). A kutatás elsődleges célja arra volt hivatott, hogy bebizonyítsa az emberi test leföldelésének pozitív hatását az arc vérellátásában. Az elsődleges cél mellett beigazolódott továbbá, hogy azok az egyének amelyek "ténylegesen" leföldelve voltak, jobb kedélyállapotba kerültek, kellemes nyugodtság töltötte el őket mint azokat a személyeket, akik "csak azt hitték" hogy leföldelték a testüket. Ezt a 2014-es kísérlet eredményét - eredeti anyag angol nyelven itt érhető el - további tudományosan dokumentált kutatások is alátámasztják, azaz testünk leföldelésének pozitív hatását a stresszre és a kedélyváltozásokra. Íme néhány eredmény felsorolásszerűen, a zárójelben található linkeken az eredeti anyagok érhetők el angol nyelven):

  • 2004-es tanulmányban bebizonyosodott, hogy a 6 hétig leföldelve aludt egyéneknél a stressz-hormonjuk (cortisol) szintje normalizálódott, közülük 12 személy azt jelezte, hogy nyugodtabban aludtak, az emocionális stresszük csökkent (eredeti tanulmány angolul)
  • 2006-ban (eredeti tanulmány angolul) és 2007-ben (a tanulmány második része angolul) több kutatásban is igazolást nyert, hogy azok akik leföldelve aludtak kevesebb izomrángást produkáltak illetve az idegrendszeri szintű funkcióknál pozitív eltolódást figyeltek meg a stressz-vezérelt szimpatikus állapotból a nyugodtabb paraszimpatikus állapot felé, ezáltal jobban pihentek, energikusabban ébredtek
  • egy 2010-es kutatásban (itt olvasható el angolul) bebizonyosodott a paraszimpatikus rendszer másodperceken belüli reagálása a földelés hatására (pl. pulzus, vér oxigénszintje és egyéb paraméterek mérése révén)
  • egy 2011-es tanulmányban (ide kattintva elérhető angolul) Dr. Stephen T. Sinatra, egy szívsebész specialista testünk leföldelésének hatását vizsgálta kutatva az idegrendszer hatásait a szívműködésre, illetve ezen folyamat mérését dokumentálta a HRV-t (Heart Rate Variability) figyelembe véve
  • 2011-ben és 2012-ben a kutatók bizonyosságot nyertek, hogy testünk leföldelése hatékonyan szabályozza idegrendszerünket illetve pozitívan hat agyunk működésére (a tanulmány angolul ide kattintva érhető el)

Rengeteg módja van annak, hogy megszüntessük vagy legalább csökkentsük a stresszt és a rossz kedélyállapotot: meditáció, séta, jóga, egy pohár bor, filmvígjáték, csokoládé, fagyi és természetesen a gyógyszerek révén. Vannak a fentiek közül olyanok, amelyek sajnos mellékhatásokkal is "megáldanak" bennünket, de bármilyeket is választjuk, bizonyosodjunk meg róla, hogy testünket leföldeltük - az eredmény nem marad el!


Szent-Györgyi Albert és a "szabad elektronok"

Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas magyar orvos munkássága nagyon sokrétű volt és világszinten elismerték kutatási eredményeit. Ezekre alapozta az 1947-ben megfogalmazott elméletét, amely szerint amennyiben az emberi szervezetben elegendő "szabad elektron" állna rendelkezésre, egy sor betegség elkerülhető lenne, a beteg szervezet gyógyulása és regenerációja pedig sokkal hatékonyabban menne végbe. Mindezzel arra utalt, hogy az elektronok szerepe talán az egyik legfontosabb az élő szervezet számára, mivel hatékonyak támogatják a szabad radikálisok stabilizálását. Az emberi szervezetben végbemenő folyamatok, mint például az idegimpulzusok továbbítása, a reduktív-oxidatív reakciók, a sejtlégzés és még egy sor más, olyan folyamatok, amelyek nem mehetnének végbe rendelkezésre álló, Szent-Györgyi szerint "szabad elektronok" közreműködése nélkül. 

Az elektronhiányra a szervezetnek az egyik legnyilvánvalóbb reakciója a gyulladásos gócok kialakulása, amely az immunrendszer természetes válasza egy sérülésre vagy betegségre. A szabad radikálisok fontos szerepet játszanak azáltal, hogy elektronokat 'lopnak' a pathogénektől és mérgektől, ezzel jelentős szerepet játszanak a szervezet regenerációjában. A teljes folyamat befejezéséhez, a gyúlladás  - a 'tűz eloltásához' - a szervezet elektronokat és antioxidánsokat használ fel. A legjobb módszer ahhoz, hogy korlátlan mennyiségben juttassuk a szervezetünket a szükséges szabad elektronokhoz és antioxidánsokhoz, ha leföldeljük testünket a Geo-connect termékekkel illetve ha mezítláb járunk a szabadban. A Föld felszínének milliónyi és milliónyi negatív töltésű elektronja a szervezetünkbe jutva a tűzoltó szerepét tölti be.

 


Grand Hotel Reykjavik - az Ön zavartalan pihenése és egészsége érdekében "LEFÖLDELVE"!

A fenti cím lehetne akár az aktuális reklámszlogenje a felújított és kibővített hotelnek, amely méltán kivívta az elsőbbséget a földelés területén. Mivel Izlandon is hallotak az elektromágneses sugárzások káros hatásairól, gondoltak egy merészet és a szállodát teljes egészében úgy bővítették ki, hogy a benne szereplő lehetséges elektroszmog forrásokat minimálisra csökkentették, illetve kiiktatták. A precíz tervezés és kivitelezés eredményeként a szállodában az elektromágneses teret 0.6 mGauss / m2 alá csökkentették, amely bőven az előírt 8 mG érték alatt van (viszonyításként az otthoni és irodai elektromos eszközök többsége 40-100 mG-t produkál a közvetlen környezetünkben!). Ezáltal sikerül kiküszöbölni az elektromágneses sugárzások káros hatásait a szálloda vendégei és dolgozói számára, akik teljes mértékben élvezhetik az elektroszmog mentes környezetet, megkapják mindazt amiért szobát, lakosztályt bérelnek: a zavartalan pihenést testük, lelkük számára míg az alkalmazottak egy elektromágneses terheléstől mentes munkahelyet.

Íme néhány tény, technikai paraméter a megvalósításról: az alap szerkezeti elemek szabályszerű leföldelésén túl egy 80 méter mélységben leföldelt réz kábelhez csatlakoztaták az összes olyan berendezést amely elektromágneses teret indukál, azaz az épület tartószerkezeteit, légkondicionáló és fűtő berendezéseket és minden egyéb elektromos és fémszerkezetet amely közrejátszik az elektroszmog jelenség kialakulásában. 

Köszönjük kedves honfitársunknak aki megosztotta velünk ezt a hírt és személyesen is megtapasztalta, hogy milyen is az elektroszmog káros hatásaitól mentes szállodában kipihenten ébredni!

Hírek

Egyre több hír lát napvilágot az elektromágneses terek emberi szervezetre gyakorolt hatásairól illetve testünk leföldeléséről mint egyik lehetséges módja a bennünket körülvevő környezeti hatások kivédésére, enyhítésére. Hogyan igazodjunk el az információk áradatában, melyek azok a források amelyek hiteles és objektív módon mutatják be ezeket a témákat itthon és a nagyvilágban - segítünk, irányt mutatunk a tények bemutatásával! 

Bővebben

Testünk leföldelése a médiában

Az elektroszmog szervezetre gyakorolt káros hatása egyre inkább bizonyított mivel szervezetünk nagyon érzékeny az elektromágneses tér változásaira. Az ECHO TV-ben heti rendszerességgel jelentkező "Elektrosokkk" című műsor ebbe a témába enged betekintést, szolgáltat tényszerű adatokat, részleteket illetve objektív véleményeket az adásba meghívott szakemberek révén.

Szerkesztő - műsorvezető: Gyürüsi József

Bővebben

Testünk leföldelése - mikor és hogyan?

Testünk leföldelésekor természetes úton szabadulhatunk meg gyulladásainktól, fájdalmainktól és a stressztől. Mindezt egyszerűen és ingyen megtehetjük. Csupán annyi a dolgunk, hogy a szabadban mezítláb közvetlenül a földre álljunk. Ekkor a földfelszín milliónyi negatív töltésű szabad elektronja áramolni kezd belénk, amelyek semlegesítik testünk pozitív elektromos töltését és segítenek visszaállítani természetes elektromos egyensúlyát. Hogyan tegyük mindezt elérhetővé lakásunkban illetve kedvezőtlen időjárási viszonyok közepette?

Bővebben